Kangoeroe
Kangoeroewedstrijd

W4Kangoeroe

Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe wiskunde- en rekenwedstrijd gehouden in ruim 55 landen. Op donderdag 19 maart hebben 30 leerlingen van De Pollenhof deelgenomen aan De Kangoeroewedstrijd. De wedstrijd heeft als doel te ervaren dat wiskunde of rekenen heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. Meer weten over deze wedstrijd of misschien even oefenen, kijk dan op http://www.w4kangoeroe.nl/

De deelnemers van dit schooljaar zijn:

Groep 3: Levi, Guusje, Tessa en Roan
Groep 4: Daphne, Denise, Vince, Annelot en Rick
Groep 5: Lonneke, Koen, Marco, Wouter en Thomas v.d. B.
Groep 6: Bart, Jens, Roel, Harm, Fleur, Jelle en Teun
Groep 7: Guus, Britt N., Noah, Larissa, Yannick
Groep 8: Stijn, Mathijs, Casper en Sandra 

De wedstrijd bestaat uit vijf keuzevragen, waarvan de moeilijkheid loopt op van eenvoudig tot zeer moeilijk. Voor de basisschool zijn er drie niveaus: wizFUN, wizKID en wizSMART. Het gaat om twaalf of vierentwintig verrassende vraagstukken, die stuk voor stuk inzicht en creativiteit vragen. Vijf mogelijke antwoorden per opgave maar er is er slechts één goed.

Wie zijn vragenblad mee naar huis heeft genomen kan deze moeilijke sommen ook voorleggen aan zijn vader of moeder. Op 26 maart komen de antwoorden op de kangoeroe website, de uitslag volgt eind april. In mei hebben wij op school een officiële prijsuitreiking onder de deelnemers van De Pollenhof.