Schoolvoetbal
Schoolvoetbal

Schoolvoetbal 2016

De afgelopen 2 weken vond weer het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi op de velden van Jan van Arckel in Ammerzoden plaats.
 
Eerst waren de meiden aan de beurt. Zij behaalden met groep 7 en groep 8 een mooie 2e en 12e plaats. De meiden waren erg sportief en onderling hing er een goede sfeer. Er werd goed en leuk gevoetbald met een paar mooie doelpunten als resultaat. Mooi gedaan meiden!
 
De tweede week mochten de jongens het veld betreden. Het zonnetje begon in de middag zelfs te schijnen. De jongens namen deel met twee fanatieke teams. Er werd door beide teams knap gevoetbald en mooi overgespeeld. De jongens maakten mooie voetbalacties en er werden dan ook prachtige doelpunten gemaakt. Er werd vooral heel sportief gespeeld. Uiteindelijk behaalden de jongens met hun teams een mooi 3e en 5e plaats.
 
Het was een gezellig en sportief toernooi! Wij zijn trots op de meiden- en jongensteams.

 

Schoolvoetbal 2015

Nieuwe voetbaltenues basisschool De Pollenhof in Hedel

Op de grasvelden van v.v. Jan van Arckel in Ammerzoden vond op woensdag 8 april en 15 april weer het jaarlijkse KNVB schoolvoetbaltoernooi plaats. Er deden 8 scholen uit de gemeente Maasdriel mee, waaronder R.K. basisschool De Pollenhof uit Hedel. Dit jaar wel heel bijzonder, want de jongens- en meisjesteams verschenen in een compleet nieuw voetbaltenue. De kinderen schitterden in de Hedelse kleuren blauw en geel op het voetbalveld.
Het waren twee sportieve en gezellige middagen. De weersomstandigheden waren mooi en er werd goed gevoetbald. Dit resulteerde in een mooie 9e plek voor de meisjes en een 7e en 8e plek voor de twee jongensteams 

De jongensDe meisjes


Schoolvoetbaltoernooi meisjes
10-4-2013 

Wat een verrassing! De meiden van groep 8 behaalden de tweede plek op het schoolvoetbaltoernooi van 2013 en de meiden van groep 7 deden het ook erg goed met hun 9e plek!

Vooral de derde wedstrijd tegen de Hoeksteen uit Well presteerden de meiden van groep 7 erg goed. Ze wonnen met 3-0 en Michelle zorgde voor een aantal mooie doelpunten.

De meiden van groep 8 vlogen door het toernooi heen. De voorrondes werden glansrijk gewonnen en toen kwam de finale tegen de Mgr. Zwijsenschool in Kerkdriel. De afgelopen 2 jaar stonden de meisjes van de Pollenhof ook al in de finale tegen de Zwijsenschool, maar toen werd er helaas verloren. Dit jaar zag alles er anders uit! Na 10 minuten stond De Pollenhof met 2-0 voor. Nog maar een paar minuten te gaan tot Kerkdriel helaas de 2-1 scoorde. Niet getreurd want door de microfoon werd omgeroepen dat er nog maar 1 minuut gespeeld hoefde te worden. Echter 10 seconden voor tijd gebeurde waar niemand op gehoopt had, de 2-2 werd gescoord. En dat betekende dat de wedstrijd beslist moest worden door penalty’s. Na 5 strafschoppen stond het nog steeds gelijk. Eigenlijk onterecht, omdat de scheidsrechter een penalty voor Kerkdriel goedkeurde terwijl de bal via de linker- en rechterpaal het doel uit knalde. Helaas viel bij de 7e penalty de beslissing, Zwijsen schoot raak en werd net zoals de afgelopen jaren kampioen van het toernooi.

Desondanks niet getreurd meiden! Jullie hebben een fantastisch toernooi gespeeld! Nog nooit waren de meiden van de Pollenhof zo dichtbij de overwinning. Jullie hebben het super gedaan en wij zijn trots op jullie. Vooral omdat het zo’n gezellige en sportieve dag met elkaar was!