Plusklas
De Plusklas

Elke vrijdagochtend komen een aantal kinderen uit de groepen 5 t/m 8 bij elkaar die de plusklas vormen. In de plusklas werken we aan kennis en aan vaardigheden. De kinderen ervaren en leren dat deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. We verdiepen ons in zaakvakken als geschiedenis, natuur en aardrijkskunde en leggen daarbij ook de nadruk op basisvakken als spelling en rekenen.

Hierbij werken we ook aan vaardigheden als samenwerken, onderzoeken, het vastleggen van informatie, presenteren, hulp bieden, hulp vragen, proefjes uitvoeren, proefjes bedenken, plannen en organiseren.

Dit doen we door middel van verschillende projecten. Dit jaar hebben we inmiddels een pollenpluskrant gemaakt, verschillende proefjes gedaan, waarna kinderen zelf een proefje bedacht hadden. Er is al onderzoek gedaan naar onderwerpen die de kinderen zelf mochten bedenken. De komende periode duiken we in de geschiedenis van Slot Loevestein en gaan we onderzoeken wat we allemaal van een tablet kunnen leren.

Kortom, net even anders dan wat kinderen gewend zijn en al doende leren de kinderen kennis en vaardigheden bij.

Klik op onderstaande pagina's om de pollenpluskrant te bekijken. De krant waar je alles kunt lezen over verschillende activiteiten van dit schooljaar, waar je dingen te weten komt over juf Marielle en juf Gonnie die je nog niet wist. Kijk in de toekomst met onze weersvoorspelling en je horoscoop. Kraak je hersenen met de lastige puzzels en nog veel meer.

Voorpagina

Pagina 1

Pagina  2

Pagina  3

Pagina  4

Pagina  5

Pagina   6

Pagina  7