Een school met traditie, ambitie en oog voor elkaar.

Groep 1/2 A

Dieren

 

Afgelopen periode hebben wij gewerkt aan het thema Dieren van Schatkist. Zo kregen we een echte pony op bezoek. We hebben een dierenwinkel gemaakt in onze huishoek. Kinderen hebben een dierenboekje met plaatjes en woorden gemaakt. We hebben letters gezocht in ons gemaakte spinnenweb. En ook het meten hoe groot een dier is was een opdracht.

 

ponyop het plein

 

dierenwinkelhuishoek

 

 

Web woordjes

Schrijfles in groep 2

 

schrijvensneeuw

Schrijfles groep 2: sporen in de sneeuw. Met de vingers dierensporen maken in de scheerschuim. Lekker voelen en ontdekken en het oefenen van de motoriek.

 

Sinterklaas

sintpietcadeau

 

Wat hebben we leuk gewerkt aan het project SOS de spiekpietjes. We hebben pepernoten gebakken met elkaar. Cadeautjes gesorteerd. De kinderen mochten hun schoen zetten. We hebben gemeten of je ook een kind kan inpakken. Ze hebben een stoomboot geknutseld. Groep 2 heeft een schrijfles gehad en moesten de haren van zwarte piet verven.

 

stoombootmijtervingerverf

 

knutselpepernoten

 

 

Winter

 

ijsontdekken

 

Hoe kan het dat je in de winter kan schaatsen? Groep 1/2 a ging ontdekken wat er gebeurd als je een bak water een nachtje buiten zet. 

 

Kerst

kerstboomkerstboom

 

De mooiste tijd van het jaar de kerst. Wat hebben we genoten, maar ook weer veel geleerd. Een mooie placemat ingekleurd voor onze kerstbrunch. Passen en meten hoeveel kinderen passen en in de kerstboom. Schrijven met groep 2 door de kerstboom te versieren met slingers en ballen. Een mooie kerstboom geschilderd.

 

placematwerkenkerstwerkje

 

Sneeuw

 

Na lang wachten dan eindelijk de eerste sneeuwvlokken in het nieuwe jaar. Iedereen heeft zich direct warm ingepakt om te kunnen genieten van de sneeuw. Met emmertjes en schepjes in de weer, maar ook lekker sleetje rijden met elkaar en sneeuwballen gooien.

 

sleescheppen

 

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren
Loading...