Een school met traditie, ambitie en oog voor elkaar.

Groep 5

Welkom op de groepspagina van groep 5!

 

Schooljaar 2021-2022

 

Techniekochtend groep 5

Op donderdag 17 maart 2022 hebben wij, groep 5, een techniek ochtend gehad. Hiervoor zijn meneer Dirk en meneer Cees naar onze school gekomen. We hebben het over verschillende onderwerpen gehad. Deze onderwerpen waren luchtdruk, vacuüm trekken en elektriciteit. 

Ze legden ons uit wat luchtdruk is aan de hand van een proefje met een ballon. 

Vacuüm trekken hebben ze ons ook uitgelegd d.m.v. een proefje met een lucifer, water en een glas. Bij elektriciteit hebben we het gehad over elektrische voorwerpen in het huis en een stroomkring.

 

                            techniek 5.3        

 

Daarna hebben we een filmpje gezien over een raket. Hoe de raket de lucht in gaat en hoe dit in zijn werking gaat. In dit filmpje hebben we gezien dat we ook zelf een raket kunnen bouwen, die ook in de lucht geschoten kan worden. Hiervoor hebben we nodig een fietspomp, een opzetstukje, een fles en water. We zijn toen met de hele klas naar buiten gegaan om dit uit te proberen. Super leuk! 

techniekochtend groep 5 techniekochtend groep 5.1

 

In de hal hebben Dirk en Cees alle opdrachten/ proefjes uitgelegd. Daarna zijn we in tweetallen aan de slag gegaan om deze leuke proefjes en opdrachten te maken. 

Aan het eind van de dag hebben de kinderen een oorkonde gekregen. We kunnen met z’n allen spreken van een superleuke en leerzame techniekochtend! 

 

Bedankt meneer Dirk en meneer Cees. 

techniekochtend groep 5 techniekochtend groep 5

 

 

 

 

 

 

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren