Een school met traditie, ambitie en oog voor elkaar.

Groep 5

Welkom op de groepspagina van groep 5!

Groep 5 is een gezellige klas met 20 lieve en vrolijke kinderen. Op maandag t/m vrijdagochtend staat juf Debbie voor de klas en op de vrijdagmiddag juf Evelyn.

We werken aan taal, rekenen, spelling, schrijven, begrijpend lezen en engels. We zijn ook lekker creatief met tekenen, handvaardigheid en muziek. Op vrijdagmiddag hebben wij de creamiddag waarin we groepsdoorbrekend creatief bezig zijn aansluitend bij een thema. Bij wereldoriëntatie gaan we aan de slag met onderzoekend leren met allerlei verschillende thema's uit de methode Blink.

Dit jaar leren we de provincies van Nederland, leren we alle tafels, leren we werkwoorden. Genoeg nieuwe uitdagingen dus. 

Wij hebben er zin in en hopen er met elkaar een fijn schooljaar van te maken!

 

Groetjes van alle kinderen van groep 5, juf Debbie en juf Evelyn

 

13 september 2019

Vandaag zijn wij naar het proefLOKAAL geweest in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel. ProefLOKAAL Bommelerwaard biedt de schoolgaande jeugd de gelegenheid om in direct contact te komen met lokale producenten en samenstellers. Doormiddel van workshops, door te doen, te proeven en in gesprek te gaan, maken ze de nieuwe generatie bewust van wat gezonde voeding is, waar ons voedsel vandaan komt en laten we ze ervaren hoe eten tot stand komt.

Het was een hele leerzame ochtend.

1674

 

9 september 2019

Vandaag zijn wij met groep naar de archeologische opgraving in Kerkdriel geweest. De gemeente heeft ons in de gelegenheid gesteld om meer te weten te komen over de lokale geschiedenis door de opgraving van dichtbij mee te maken. Bij archelogische veldwerkzaamheden zijn zijn resten gevonden van een vermoede voorburcht van een mottekasteel.

 

1235

 

 

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren
Loading...