Een school met traditie, ambitie en oog voor elkaar.

Groep 1/2 C

Hallo, welkom bij groep 1/2 C !!!🤗

 

Schooljaar 2021/2022

 

We hebben dit jaar een superleuke opening georganiseerd, waarbij we allemaal met een frisse duik het nieuwe schooljaar indoken.                                                             

 

Ook hebben we schoolbreed gewerkt aan de kinderboekenweek, waarbij het thema "worden wat jezelf wilt" of "waarvan je droomt" goed ontvangen werd door de verschillende groepen. Voor de kleuters werd dit voornamelijk ingevuld doormiddel van het thema beroepen.

 

In de herfstperiode hebben de kleuters kennis gemaakt met een 'hekserige' herfst, waarbij in de speelhoeken heksenhuisjes ontstonden, met puntmutsen en ander leuk verkleedspul, grote soeppotten en spinnenwebben overal....huhhh....

 

 

Gedurende dit jaar 20/21  hebben we met vele thema's gewerkt, oa. Jungledieren, Kunst, Feest, In de natuur,  op reis etc.

 

Kerst 2020🎄

 

Wat een mooie tijd! De kinderen hebben zelf het kerstverhaal kunnen uitbeelden met behulp van het boekje van D.Bruna! En er zijn natuurlijk de mooiste werkjes gemaakt! Waarbij wij ook kerstkadootjes maken voor mensen die wel een extraatje mogen krijgen! En leuke kerstkaarten, door de kinderen zelf gemaakt en door gr. 8 in de verschillende brievenbussen gestopt.We hebben ook gewerkt met oa. zoutdeeg, klei en lekker heel veel glitter!

 

November 2020 

Sinterklaastijd!! 

 

Inline imageSint en de pieten kwamen op bezoek en brachten mooie kadootjes mee! De pieten hebben wel een troep gemaakt in de klassen, zo ook in de kleutergymzaal, waar wij dan ook maar enthousiast hebben meegedaan met de pietengymnastiek.!

 

September 2020

Dit schooljaar zijn we na een korte en rustige startperiode begonnen met het Thema "Jongleren in het verkeer".

Hoe gaat een kleuter om met de regels in het verkeer? Wat heb je nodig op je fiets, waar moet je op letten bij het oversteken, wat betekenen de lampjes op de verkeerslichten etc.

 

verkeer

 

verkeer

overstekenHet licht staat op groen...wat mag je doen?

September/oktober 2020

 

Kinderboekenweek2020 "En toen....terug in de tijd"

Tijdens de kinderboekenweek hebben alle kleuters met veel plezier en enthousiasme gewerkt aan het thema De Dinosauriers.

Terug in de tijd met het kinderboekenweek boekje:dino               Er zijn natuurlijk nog véél meer dinoboeken bekeken en voorgelezen in de, voor deze gelegenheid speciaal mooi ingerichtte Voorleeshoek, waar alle groepen bij toerbeurt een dagelijks voorleesmoment hadden.

dinoskelet puzzelen

oerwoud in de klas.

dinoSpelen, ontdekken, creatief verwerken,

Woorden stempelen, woordenschat uitbreiden, liedjes en versjes leren en echt nog heel veel meer. Een rijk gevuld programma voor iedereen!

dinodinodino afdrukken maken in klei.

 

 

Schooljaar 2019/2020

 

Juni 2020

En wat fijn dat we weer begonnen zijn ! Natuurlijk eerst met halve groepen en inmiddels draaien we weer op volle toeren. De kinderen zijn blij elkaar weer te zien, ze hebben vriendjes gemist, kunnen nu weer samen spelen in de klas en genieten buiten van het lekkere weertje koekepeertje...

Op 8 mei zijn we begonnen met het laatste grote project: het kleurenmonster. Naar aanleiding van het leuke boekje over het kleurenmonster hebben we verschillende emoties aangepakt,: in de war, blij, verdriet, boos, kalm, bang, liefde/verliefd. Dit was tevens een mooie inleiding tot verwerken van gevoelens die de kinderen tijdens de coronaperiode thuis hebben ervaren.(vriendjes gemist, verjaardag zonder feestje etc.) Buiten de kringactiviteiten hierover was er voldoende materiaal aanwezig om volop met het kleurenmonster bezig te zijn. En de kleuren werden ook weer even goed aangepakt, waarbij ook "van licht naar donker" de lichtste/donkerste kleur etc. Hieronder een paar foto's ter illustratie:

handpoppen monsters

Met de monsters als handpoppen was het makkelijker om over gevoelens te praten...

Hieronder: maak je eigen (fantasie) monster.....

knutsels kleurenmonsterkleiplaten

Kleiplaten over het thema. Opvullen met klei, verschillende vormen.

mozaïk

Héél moeilijk werk: maak het voorbeeldmonster na op je eigen vakjes vel.

fijne motoriek/oog hand coördinatie/kleurenkennisOefenen van oog/hand coördinatie/fijne motoriek/kleurensorteren met houten pincet en glazen flessen met smalle opening.

 

Februari 2020

Wat een drukke tijd hebben we al achter de rug, we hebben inmiddels aan verschillende projecten gewerkt: Sprookjes, de Herfst, Sinterklaas, Kerst, thema winter, Carnaval en nu.......

Carnaval 2020 is alweer voorbij en wat een leuke dag was het voor de kinderen met als afsluiting een optocht door het dorp.!!

De meest leuke knutsels zijn gemaakt waarvan we een paar op deze pagina laten zien:

 

Carnaval knutselsCarnaval knutsels

 

 

Januari 2020: Groep C gaat kennismaken met de Noord en de Zuidpool, de dieren die daar leven, de sneeuw en het ijs, de mensen die daar wonen, kleding en gebruiken, kortom....we gaan er weer tegenaan! En wat een leuk project is het geworden ! Inmiddels hebben de kleuters al heel hard gewerkt en hangt ons lokaal vol met de meest mooie en grappige werkjes. Té veel om hier allemaal te laten zien, maar o zo trots zijn ze op deze kunstwerken !! Én de juf ook natuurlijk 😉

kijktafelkijkje op de noord en zuid pool tafel

pinquinkuikenszelfgemaakte pinquïn kuikens

 

walrusPlakwerkje:walrus met kind op ijsschots.visjes in het water en de inuït/eskimo

powerpoint presentatiekinderen van groep 8 hebben een leuke en leerzame powerpoint presentatie gemaakt, speciaal voor ons project! Zij hebben deze bij ons in de klas laten zien ! Super leuk gedaan !!!

vouwlesjes ijsberen en walvissen gr.2vouwlesjes groep 2: ijsberen en walvissen, vissen kleuren en uitknippen, met inuït/eskimo op de ijsschots

December 2019

Hieronder een korte foto impressie van de afgelopen maanden ! Kinderboekenweek verkeer, Sprookjes,Herfst,Sinterklaas,Kerst

           

optredenoptreden voor de hele school.....vrije knutselsvrije knutsels, stimuleren van de fantasie, leren omgaan met verschillende materialen...schoen zettenschoentjes zetten, wat een spanning voor iedereen!kijktafelthema tafel. Bij elk thema kleden we een tafel of vensterbank aan met de items die horen bij het thema. De kinderen mogen zelf ook van alles meenemen zodat we een gezamenlijke tafel hebben.

heerlijk..kliederen met verfheerlijk....kliederen met verfontdekdooshot item.....de ontdekdooscreatieve verwerkingsvormencreatieve verwerkingsvormen nav een themakleiwerken met natuurlijke materialentelmatde telmat, tellen met kastanjes, kleine kerstballetjes, knikkers,knopen,dopjes etc.magneetbordsamenspel en ontdekken op het magneetbordkerstontbijteen deel van het kerstontbijt !kralenplankje/fijne motoriekkralenplankje/fijne motoriekverkeer/kinderboekenweek

ontdekken met de letterdoosjesontdekken met de letterdoosjesin de Heksen hoekin de heksenhoek...de zandtafel....

 

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren